Erimed erbjuder ett komplett sortiment ortopediska produkter


9cab_Swanknaled3
9cab_Swanknaled1 9cab_Swanknaled2
Swan100 M0786
art. nr. 540786-000

vikt  840 g
max patient vikt 100 kg

Swan M0780
art. nr. 540780-000

vikt  670 g
max patient vikt
75 kg

   
Swan egenskaper
Swan egenskaper
Dynamisk stabiliseringsmekanism för att förhindra ofrivillig böjning av knäleden
Vid hälkontakt böjs den nedre delen av protesen något för att minska effekten av stöten mot marken. Därvid blir de två vertikala länkarna (främre och bakre) i det närmaste parallella och rotationscentrum hos knäleden förflyttas uppåt/bakåt från höftleden och förhindrar därmed ofrivillig böjning av knäleden. Efter mittståfasen återgår knät till det grundläggande 4-länksläget och möjliggör böjning i ståfasens sista del.

Bouncingmekanism för enklare ståfas
Den lätta knäböjningen före mittståfasen i tvåfotad gång reducerar kroppens stigande och sjunkande rörelser. Den tar upp stötarna mot underlaget och underlättar kroppens framåtrörelse. Det innebär naturligare gång och lägre energiåtgång. I Swans fall minskar vinkeln mellan centrumlinjen hos hylsan och underbenshylsan i ett tidigare skede av ståfasen. Graden av bouncingrörelse kan regleras genom att knäleden tiltas i A-P-planet eller genom att hårdhetsgraden hos den stötdämpande kudden justeras.

9cab_Swanknaled4
Kompakt hydraulisk cylinder för lättare svingfas
Rent allmänt anses att hydrauliska knäleder är trögare i svingrörelsen än pneumatiska knäleder viket innebar en lägre acceptansnivå hos inaktiva patienter. Swans hydrauliska cylinder är dock konstruerad så att den minimerar flexionsmotståndet och inte heller hämmar knäflexionen i ståfasens sista skede eller vid ett lågt flexionsmoment i svingfasen förorsakat av långsam gång. Samtidigt anpassar sig cylindern bättre till takten hos olika gånghastigheter, upp till en gångtakt av 105 steg i minuten.
 

Snabblänkar

Om oss
Team

Kontakt

Ellipsvägen 11
141 75
Kungens Kurva
+ 46 (0) 8 4495650

facebookinsta

Erimed international kb Copyright © 2013.
All right reserved.